Wednesday, 30 December 2015

tak tahu masak tak boleh kahwin

Baru tadi aku dapat soalan dari someone kat acc ask fm . terkejut gila tengok soalan dia . panjang berjela jela fuh . ni apa yang dia cakap " teruk sangat ke perempuan yang tak pandai masak ? perempuan tak pandai masak je , takleh kawin . memang perempuan ni diciptakan untuk masak je ke ? perempuan yang tak pandai masak , tak semestinya dia tak mampu jadi isteri yang baik . jangan mudah menghukum . bagi dia peluang dan peluang untuk dia belajar ." em nampak tak permainan dia eceh . ok la kakak kakak dan adik adik perempuan sekalian . actually it is not that teruk la , tapi walau ape pun , perempuan tu kene pandai masak walaupun lambat sikit . ade yang reti masak after kahwin . ade pulak yang mmg dah sebati dengan dapur . takde la sampai tak boleh kawin sebab tak reti masak , boleh je belajar lepastu . tapi tak ke rasa macam something missing bila bakal suami tu bayar duit nikah mahal mahal but si isteri tak boleh masak . hehe at least belajar sikit pun jadi la sebelum akad nikah tu . takkan la hari pertama kahwin je suami yang masakkan . adoiii 

No comments:

Post a Comment